REC

איך לערוך תמונות? מדריך מקיף לעריכת תמונות – מעודכן 2024

אנחנו בעידן הדיגיטל! אוי כמה כיף זה 🙂 שעבודת עריכת התמונות הפכה למיומנות קלה ונגישה כל כך. כשהתחלתי ללמוד קולנוע וצילום לפני 14 שנים – עריכת תמונה הייתה שמורה לאנשי מקצוע בלבד ועם תוכנות מקצועיות ויקרות נורא שהיו מותאמות רק למחשב.

בין אם אנחנו חובבי צילום בנייד או במצלמה, יוצרי תוכן או בעלי עסקים שרוצים לשפר את פיד האינסטגרם שלהם, לדעת איך לערוך תמונות בצורה נכונה (כן, יש דרך כזאת) זה חשוב בקטע אחר. 

כמי שמת על צילום וכיום לא מחזיק מצלמה מקצועית, אני יכול להגיד שטלפון סלולרי + עריכת תמונות מינימאלית כל כך – יספק לנו תמונות מדהימות!

במדריך המקיף הזה, נחקור מדוע עריכת תמונות חשובה, נבין מה ההבדלים בין עריכה בטלפונים לעומת מחשבים. פלוס מעבר על כמה מהאפליקציות הטובות ביותר לעריכת תמונות בחינם לטלפונים. 

ואיך לא? מדריך פרקטי שיתן לך כלים לעריכת תמונות מרשימות ויפות באפליקציית Lightroom.

נ.ב הכלים יעזרו לך לשפר כל תמונה שצילמת בין אם זה לסושיאל או סתם לאלבום המשפחתי שלך 🙂

למה חשוב בכלל לערוך תמונות?

מדוע עריכת תמונות היא היבט כה מכריע בצילום ויצירת תוכן?

הרי צילמנו תמונה, היא נראית טוב. מספיק, לא? ואם התמונה לא טובה, יאללה ניגנוז אותה ולפח, לא?

עריכת תמונות קריטית מכיוון שהיא מאפשרת לנו לקחת את הצילום ולהפוך אותו לטוב יותר. מה זה אומר טוב יותר? קומפוזיציה מדויקת יותר (החיתוך והפריימינג, קראו גם: קומפוזיציה בצילום), חידוד, התאמת התאורה, תיקון צבעים ולעזור לנו להבליט את הכוכב של התמונה.

דוגמה קלה:

יכול להיות שתגידו לי, יובל… איפה ההבדל הענק כאן. ואני אגיד לכם – זה הקטע. ההבדל הוא בפרטים הקטנים. אפשר לראות שהג׳יפ מאור טוב יותר, יש פרטים בגלגל האחורי, השמים מעט צהובים והרכב יותר בולט.

ניתן לראות איך משחק קל של תאורה, חידוד וצבעים יוצר אפקט לא נורמלי!

לפני שתשאלו: התמונה צולמה באייפון 13 פרו מקס.

הערה חשובה: כדי להגיע לעריכת תמונה שתראה וואו חשוב שנקפיד על צילום “נכון” ( מבחינת מיקום, סידור האובייקטים, תאורה וכו’)

מדוע עריכת תמונות קריטית לכולנו

שיפור המצב הקיים: עריכת תמונות יכולה להפוך תמונות עמומות או עם חוסר איזון בצבעים, למלאות חיים ומושכות חזותית, כאלו שלוכדות את תשומת הלב של הצופה (כמו בדוגמה מעלה)

למי יש בעיה? זה מאפשר לנו לתקן בעיות חשיפה (תמונות חשוכות או מאורות יתר על המידה), להתאים צבעים ולכוונן קומפוזיציה, כדי להבטיח שהתמונות שלנו ייראו אמאל׳ה ואבאל׳ה.

עריכה בנייד או במחשב: מה לבחור?

ההחלטה איפה לערוך את התמונות מסתכמת לרוב בהעדפה אישית ובכלים שזמינים עבורך.
כמי שחי ונושם מחשבים אני תמיד אבחר במחשב, אבל בשנים האחרונות עף לי המוח כשראיתי את אפליקציות העריכה החינמיות לנייד – הן וואו!

ספוילר: ההעדפה שלי היום היא בנייד!

עריכת תמונות בנייד: העריכה בטלפונים היא נוחה ופשוטה, יש מגוון רחב של אפליקציות לנייד לעריכה מהירה תוך כדי תנועה. אם בעבר הייתי אומר שהאפליקציות האלה הן לחובבנים שמחפשים פשטות, 

היום התשובה שלי אחרת: כן, הן פשוטות ונגישות ומתאימות לחובבנים מבחינת התפעול – אבל התוצאות הן של מקצוענים והיכולות לא יורדות ממחשב (בכל מה שקשור לעיבוד תמונה בסיסי פלוס פלוס)

עריכת תמונות במחשב: תוכנות העריכה האלו נועדו כדי לתת לנו שליטה מתקדמת יותר. מחשבים מציעים תוכנות חזקות כמו Adobe Photoshop ו-Lightroom. גרסאות המחשב מועדפות כמובן על ידי צלמים מקצועיים ומעצבים גרפיים. כמובן שגם יש כלים חינמיים ופשוטים יותר לעריכה במחשב כמו קאנבה (ראו גם: קורס קנבה חינם)

היום התוכנות האלו יודעות להציע כלים ויכולות Ai שעוד לא פגשתי טלפונים שיודעים להציע, למשל:

  • העלמת פריטים לא רצויים מהתמונה- בקלות
  • הוספת אלמנטים כמו חפצים, חיות You Name It!
  • השלמת רקעים חתוכים
בתמונה השתמשתי בכל היכולות שציינתי מעלה דרך תוכנת פוטושופ

אפליקציות עריכת תמונות בחינם לטלפונים

כיום יש 3 אפליקציות פופולריות בחינם לעריכת תמונות למכשירים ניידים ששולטות בשוק:

Adobe Lightroom Mobile (המועדפת עלי)

היא אפליקציה לעיבוד תמונה עם כלי עריכה רבי עוצמה. לייטרום מציעה תכונות כמו התאמת חשיפה, תיקון צבע ופילטרים מוגדרים מראש, בנוסף בשנים האחרונות נוצרו כלים שמאפשרים לסמן אוביקטים או חלקים ספציפים בתמונה ורק עליהם לבצע מניפולציות (מסכות בשפה מקצועית). זה מה שהופך אותה לבחירה מצוינת עבורי לעורכים מתחילים ומנוסים כאחד.

יכולות הבסיס באפליקציה בחינם, אבל עבור פיצ׳רים מתקדמים כמו מסכות, פילטרים חכמים נצטרך לשלם מנוי לאפליקציה או אם יש לנו מנוי בחברת אדובי נקבל את לייטרום לנייד בחינם.

Snapseed (מבית גוגל)

ידועה בממשק הידידותי למשתמש שלה ובמגוון רחב של כלי עריכה. האפליקציה כוללת תכונות כמו עריכה סלקטיבית, שכבת טקסט ופילטרים בסגנון וינטג’, מה שהופך אותה למועדפת בקרב צלמים ניידים. בעבר הייתי עובד רק איתה, אבל אחרי השדרוגים האחרונים של לייטרום נטשתי אותה.

VSCO

ידועה בפילטרים המסוגננים והעיצוב המינימליסטי שלה, חשוב לציין שרוב הפילטרים שלה הם בתשלום. זוהי בחירה מצוינת למי שרוצה להעניק לתמונות שלו מראה אופנתי ומגובש ולהתעסק עם פילטרים וצבעוניות. 

חשוב לדעת: אני מתייחס לאפליקציה הזאת כתוכנה משלימה. את התמונות לא הייתי מעבד בה, אלא רק בסוף כדי לתת פילטר מסוגנן הייתי משתמש בה.

טיפים לעריכת תמונות: יאללה פרקטיקה!

עריכת תמונות אפקטיבית אינה רק שימוש בכלים הנכונים; מדובר בהבנה כיצד לשפר את התמונות שלך בטוב טעם. 

שימו לב שמבנה הטיפים בנוי בסדר שאם תעקבו אחריו – תהיה לכם תמונה ערוכה באופן מושלם. כל הטיפים יתבססו על תמונה אחת – כדי שנראה את ההבדל ואיך עורכים תמונה כמו מקצוענים בצורה פשוטה לאללה!

אני בחרתי לעבוד באפליקצית לייטרום, אבל ניתן לעבוד בכל אפליקציה אחרת (הפיצ׳רים והשמות שלהם כמעט זהים בכל האפליקציות, למעט המסכות של לייטרום)

תמונה הבסיס שלנו:

בחרתי את התמונה הזאת מכמה סיבות:

  1. היא צולמה לא רע בכלל, אבל הצל על הפנים הפכו אותם ללא ברורים ובולטים.
  2. יש לנו אוביקט (אחי הקטן והחתיך)
  3. תמונות של אנשים הן רוב התמונות שנערוך לרשתות החברתיות

התאמת בהירות וניגודיות

תמיד נרצה להתחיל בהתאמת הבהירות והניגודיות כדי להבטיח חשיפה נכונה. זה השלב שבו נרצה לאזן את החשיפה, להעלות קונטרסט (ניגודיות), אם יש לנו אזורים בהירים מידי להעלות את ערך ה-Highlights ואם יש לנו אזורים כהים מידי לפתוח (להעלות) את ערך ה-Shadows.

ככה זה נראה אצלי:

אני מציע פשוט לעבור על כל אחד מהסליידרים ולשחק איתם בהתאם לתמונה שלכם.

בקצרה על כל הגדרה:

  • חשיפה / Exposure: מעלה או מוריד את החשיפה של התמונה, תכלס הופך אותה לבהירה או כהה
  • ניגודיות / Contrast: מאפשר לנו ליצור ניגודיות בין האיזורים בהירים לכההים. ההמלצה שלי בתמונות שצילמנו בנייד תמיד להעלות את הניגודיות לאזורי ה-10+ ומקסימום 30. מה שזה עושה, זה הופך את התמונה ל״חדה״ יותר והצבעים ואוביקטים יותר בולטים.
  • איזורים בהירים / Highlights: משפיע על הבהירות או הכהות של האזורים הבהירים בלבד של התמונה. פיצ׳ר זה מושלם כשיש איזורים ממש בהירים בתמונה – למשל איזור הפנים של אחי בתמונה מאוד בהירים, לכן הורדתי את ההילייטס בעריכה. נשתמש באופציה הזאת זה כדי לשחזר פרטים באזורים החשופים יתר על המידה בתמונה שלך. 
  • צללים / Shadows: האופציה הזאת תעזור לנו לשחזר פרטים באזורים לא חשופים או כהים בתמונה. למשל אצלי, חלק מהפנים של אחי כההים ממש, ברמת הכמעט גוש שחור, אופציה זו מאפשרת לי ״לפתוח״ אותם ולהפוך את האיזור לבהיר יותר ונעים יותר לעין.
  • לבנים / Whites: התאמת הלבנים משפיעה על החלקים הבהירים ביותר של התמונה שלך. אם יש לנו אובייקטים לבנים בתמונה או שמים ממש בהירים – שם נראה מיד את ההשפעה
  • שחורים / Blacks: אופציה זאת משפיעה על החלקים הכהים ביותר של התמונה.

שימוש בלבנים ושחורים יעזור לנו לעלות או להוריד את הניגודיות של התמונה בצורה קצת שונה מאופצית הקונטרסט – שחקו עם זה!

בואו תנסו לערוך תמונה עם חלק מההגדרות שיש באפליקציות:

שיפור צבעים ורוויה

אחרי שהתאמנו את בהירות והניגודיות של התמונה זה השלב שבו נרצה לעבוד על הצבעים. תראו… אפשר להתחיל ולהיכנס על יצירת צבעיים אומנותיים וליצר אווירה ותחושה מיוחד. ההמלצה שלי היא לעבוד עם הפיצ׳רים הבסיסים – כל עוד אנחנו עובדים על תמונות של אנשים. למה? כי אז אנחנו מעוותים את הצבעים והתמונה לא תראה טבעית.

במסך הצבעים יש לנו את האופציות הבאות:

  • טמפרטורת הצבע / Temp: אופציה זאת עוזרת לנו לאזן את הצבעים של התמונה. מכירים את זה שאנחנו מצלמים ולפעמים התמונה נראית חיוורת מידי או צהובה מידי. הסלידר יעזור לנו להפוך את התמונה לחמה (צהוב) או קרה (כחול) – דרך הפיצ׳ר הזה וה-Tint נוכל להשפיע ולתקם את המצב.
  • ״לצבוע״ / tint: יהיו פעמים שנצלם במקומות סגורים והתמונה תרגיש לנו קצת ״לא מאוזנת״ משהו בצבעים יהיה לא זה. הtint מאפשר לנו ליצור איזון בכך שיוסיף סגול או ירוק לתמונה – מציע לשחק אם זה בעדינות ולפעמים אם זה נראה לנו מוזר ולא טבעי – לא לגעת!

באופן כללי לגבי איזון הצבעים של ה-temp ו-tint

בצילום יש מונח שנקרא white balance, אולי ראיתם את הקיצור שלו – WB.

איזון לבן בצילום נועד להבטיח שהצבעים בתמונות שלנו יראו טבעיים ומדויקים. התאמת איזון הלבן במהלך העריכה חיונית ליצירת צבעים מציאותיים בתמונות שלנו.

איך עושים את זה? דרך הפיצ׳רים שדיבנרו עליהם. אפשר להשתמש בהגדרות אוטומטיות, בהגדרות קבועות מראש או בהתאמות ידניות כדי להשיג את האיזון הלבן הנכון עבור התמונות.

בונוס קטן: בכל תוכנת עריכה יש כלי אוטומטי שנקרא פיפטה ואופציה לקבוע איזון לבן לפי פריסטים קבועים.

ככה זה נראה בלייטרום. נשתמש בפיפטה (דוגם הצבע) כאשר יהיה לנו לבן בתמונה, במידה ולא שווה לשחק באופציות האוטומטיות (איפה שהטקסט As shot)

ובחזרה ל-2 הפיצ׳רים הנותרים

חיתוך ויישור

נועד כדי לעזור לנו אחרי הצילום לסדר את הקומפוזיציה ותקן הטיות במידה וצילמנו קצת עקום 🙂

על גבי התמונה ציינתי מה כל פיצ׳ר עושה ואיך תוכלו להשתמש בו.

בגדול מסך זה יעזור לנו ליישר את התמונה, להתאים את היחס שלה (למשל 1:1 ריבוע לאינסטגרם) ובנוסף במסך זה נוכל לסובב את התמונה, לבצע היפוכים אנכיים ואופקיים.

פילטרים

אוקי, פילטרים יכולים להוסיף יצירתיות וחיים לתמונה, אבל חשוב להשתמש בהם בצורה עדינה כדי לשמור על מראה טבעי ולא מלאכותי. שימוש בצבעים מוגזמים יכול לעוות את גווני העור של המצולם וליצור תמונה לא סתטית.

בלייטרום אופציות הפילטרים מתקדמות מאוד וחכמות, יודעות להתייחס לתמונה ולהתאים לנו פילטרים בהתאם, ליצור ריטושים אוטומטים וכו׳… אבל כמו כל דבר מדהים בחיים הוא בגסרת התשלום של האפליקציה.

במסך הימני ניתן לבחור את הפילטר שנרצה. במסך השמאלי לאחר בחירת הפילטר ניתן לקבוע את העוצמה שלו

כללים לעריכת תמונה טובה

כדי להשיג את התוצאות הטובות ביותר בעריכת תמונות, נרצה לעבוד לפי הכללים הבסיסיים הבאים:

שמירה על מראה טבעי: נרצה להימנע מעיבוד יתר של התמונות עד לנקודה שבה הן נראות לא מציאותיות.

פחות דרטמי: נרצה להיזהר מפילטרים דרמטיים וכל מיני פעולות עריכה קיצוניות; הן יכולות להסיח את הדעת במהירות מהתמונה.

התמונה שיצאה לי בעריכה:

שמירה על איכות תמונה: תמיד נרצה לעבוד תמונות ברזולוציה גבוהה כדי להבטיח שהתוצאה הסופית תשמור על איכותה.

עכשיו תורך 🙂 לבחור את האפליקציה שמתאימה לך 

כשמדובר בעריכת תמונות, חשוב להבין שהתכונות הבסיסיות זהות לרוב באפליקציות שונות. בין אם נבחר לעבוד ב-Adobe Lightroom, Snapseed או VSCO, נמצא בהן כלים נפוצים כמו התאמות חשיפה, תיקון צבע ופילטרים. 

המבדל העיקרי בין אפליקציה ברובו יהיה בממשק המשתמש, בחוויית המשתמש ובתכונות נוספות המתאימות להעדפות ולרמות מיומנות ספציפיות.

כך תבחרו את האפליקציה המתאימה לכם:

ממשק ידידותי למשתמש: נסו כל אחת מהאפליקציות ותראו איזה ממשק נראה לך הכי אינטואיטיבי ונוח לשימוש. ממשק ידידותי למשתמש יכול להפוך את תהליך העריכה לחלק ומהנה יותר.

כלים מתקדמים: אם יש לך ניסיון והצורך שלך מהאפליקצית עריכת התמונת הן מתקדמות ודיוק, אפליקציות כמו Adobe Lightroom עשויות להיות ההעדפה שלך.

מהיר וקל: מצד שני, אם יש לך העדפה לתהליך עריכה פשוט יותר עם פילטרים בלחיצה אחת והתאמות פשוטות, אפליקציות כמו Snapseed או VSCO עשויות להתאים יותר.

בסופו של דבר, הבחירה באיזו אפליקציה להשתמש לעריכת תמונות תלויה בהעדפות האישיות שלך, יעדי העריכה ורמת השליטה בה אתה רוצה. חשוב לי שנצא מהמדריך הקרוב עם התפיסה הבאה:

לא משנה באיזו אפליקציה נבחר, העקרונות הבסיסיים שלמדנו במדריך של עריכת תמונות ישארו זהות! 

אז קדימה, הגיע הזמן לחקור ולבחור את האפליקציה המתאימה ביותר לסגנון ולזרימת העבודה שלך. 

עריכה נעימה!

אהבתם את התוכן? זה הזמן לשתף

נשוי לקרין ואבא של דפני 😍 כל אחת ואחד מסוגלים לעמוד מול המצלמה צריך להפסיק לפחד ממה יגידו ולהתחיל להתרכז בליצור ולהשפיע

הרשמה לעדכונים

מידע וטיפים על שיווק ותוכן, כשהלב הוא וידאו.  תמצאו בניוזלטר ובקבוצת הוואטסאפ השקטה כלים, טכניקות 
ומידע פרקטי שיעזור לעסק שלך לגעת ביותר אנשים.

אולי יעניין אותך גם...

10

כתיבת תוכן שיווקי תוכן עם מסר והנעה לפעולה

17

איך מעלים עוקבים באינסטגרם

229

הנכס הדיגיטלי שכל עסק קטן צריך: אתר אינטרנט

14

פוסט באינסטגרם גדלים, טיפים לתוכן ולתמונות

17

היילייטס באינסטגרם איך ליצור היילייטס שמושכים תשומת לב

15

ניוזלטר - איך לבנות ניוזלטר שאנשים פותחים, קוראים ופועלים!

22

לייב באינסטגרם איך ליצור שידור חי שמביא מעורבות ועניין

648

איך לעצב סטורי באינסטגרם (ומה לפרסם שם)